Uwielbiam dania z grilla. Uwielbiam rozmaryn. Odkąd dochowaliśmy się wielkiego krzaka rozmarynu często wykorzystuje go do dań. Dodaję świeży rozmaryn do pieczonych pomidorów czy też ryb, łosoś z piekarnika.
Schab grillowany z rozmarynem najpierw został zamarynowany w mieszance musztardy z wędzoną papryką, 1 łyżką oleju i soli. Schab Grillowany z rozmarynem przygotowałam za pomocą urządzenia z płytkami do grillowania w iście ekspresowym tempie. Schab w ten sposób przygotowany zawiera małą ilość kalorii, do przygotowania nie wymaga dodatkowego tłuszczu.
Polecam też grillowany schab z mozzarellą lub schab z grilla lub schab grillowany z pietruszką.
Wystarczy plastry schabu zamarynować, a następnie na każdym plastrze schabu ułożyć po 2 gałązki świeżego rozmarynu. Rozgrzewamy urządzenie, a gdy zgaśnie zielona lampka układamy na tackach plastry schabu. Przykrywamy schab pokrywą, zamykamy i grillujemy 5-6 minut, aż paski od grilla odbiją się na mięsie. Schab równomiernie się grilluje z obu stron. Wystarczy schab grillowany z rozmarynem przełożyć na talerz z liśćmi sałaty, ćwiartkami pomidora, plasterkami ogórka i zjeść ze smakiem.
Schab grillowany z rozmarynem jest soczysty i smaczny. Smacznego!
Zapraszam do konkursu 🙂 Czekają ciekawe nagrody ;o)
http://koperekwkuchni.blogspot.com/2013/11/konkurs-na-1-urodziny-bloga_25.html
Ale pyszności:-) Właśnie zjadłam śnaidanie, ale i tak ślinka leci:-)
Pingback: Sprawdzone przepisy z grilla - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię