Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem z dodatkiem szczypiorku to obok warzywnych i owocowych koktajli odchudzających jeden z moich posiłków w czasie odchudzania. Takie twarożki z rzodkiewką jem głównie na kolację. Pijąc koktajle owocowe i warzywne, wodę z cytryną, sok pomidorowy, jajecznicę na parze z pomidorami, czy jajecznicę na mleku, oraz jedząc np. twarożek z rzodkiewką, naprzemiennie urozmaicając twarożek jeszcze zielonym ogórkiem (jak w tym przepisie), można zauważyć systematyczny ubytek wagi, z którego jestem zadowolona.
Polecam też przygotować samemu domowy twaróg! Niedługo pokażę Wam prosty sposób na przygotowanie domowym sposobem żółtego sera.
Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem to fit danie:
Składniki:
200g wiejskiego twarożku,
3 rzodkiewki,
2 łyżki siekanego szczypiorku,
½ średniego ogórka
do smaku sól i pieprz młotkowany z kolendrą
Opakowanie twarożku wiejskiego przekładamy do miseczki. Ogórka i rzodkiewki kroimy w grubą kostkę i wraz z połową szczypiorku mieszamy z twarożkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Twarożek posypujemy resztą siekanego szczypiorku. Smacznego!
- Całość zawiera ok. 220 kcal.