Deser z jagodami

Deser jagodowo-jogurtowy to deser na bazie jogurtu greckiego i jagód.

Składniki:
  • 25 dag jagód,
  • 1 op. jogurtu greckiego,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 4 łyżki płatków czekoladowych,
  • 1 op galaretki szafirowej,
  • 1 łyżka żelatyny

Galaretkę i 1 łyżkę żelatyny rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, ostudzić, do 4 naczyń deserowych wlać po 4 łyżki galaretki i po 4 łyżeczki jagód, zostawić do stężenia. Z jogurtu odjąć 4 łyżki, dodać 1 łyżkę cukru pudru i płatki czekoladowe, wymieszać zostawić do dekoracji. Do jogurtu greckiego dodać cukier puder, połowę galaretki, wymieszać i ułożyć w naczyniu, polać pozostałą tężejącą galaretką, na której na środku ułożyć po 2 łyżki masy z płatkami czekoladowymi, wierzch ozdobić jagodami.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *