Przepis na golonkę w pikantnej marynacie

Przepis na golonkę. Golonka w piwie z warzywami.

golonka

SKŁADNIKI:

  • 5 małych golonek
  • 1/2 łyżeczki soli
  • ziarna pieprzu kolorowego
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • włoszczyzna: 2 marchewki i 1/2 selera
  • 5 łyżek chińskiej marynaty pikantnej
  • 500 ml piwa jasnegoPRZYGOTOWANIE:

    Gotujemy golonki w 600 ml wody z solą i przyprawami: liściem laurowym, zielem i ziarnami pieprzu, gotujemy pod przykryciem 60 minut, a gdy sie płyn zredukuje wlewamy piwo, gotujemy 15 minut. Każdą golonkę smarujemy pikantną marynatą chińską, dodajemy starte marchewki i seler i dusimy pod przykryciem 15 minut, aż zredukuje się płyn tworząc gęstą i aromatyczną mieszankę z warzyw. Wykładamy golonki na talerze obkładając je duszonymi warzywami.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *