Makaron moi panowie bardzo lubią. Do tego do wykonania tego dania potrzeba tylko 15 minut i gotowe. Kolorowy makaron z pieczarkami
składniki:
- 200 g makaronu kolanka
- 1/2 kg małych pieczarek
- 1 cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżeczki przyprawy do dań z grzybami (papryka słodka i ostra, cebula, czosnek, pietruszka, szczypiorek, seler i lubczyk)
- do smaku: sól i szczypta chilli
- 2 łyżki siekanego szczypiorku
- 1 kostka do gotowania makaronu
sposób przygotowania: Umyte, odsączone z wody małe pieczarki pokroiłam na połówki i poddusiłam z cebulą pokrojoną w kostkę na oliwie. Doprawiłam następnie solą, szczyptą chilli, dodałam pokrojoną w paski paprykę czerwoną i dusiłam 5 minut. Dodałam 2 łyżeczki przyprawy do dań z grzybami, przełożyłam na patelnię ugotowany z kostką do makaronu al’dente makaron kolanko, przemieszałam i trzymałam pod przykryciem 2 minuty. Posypałam szczypiorkiem, wymieszałam i przełożyłam na talerze.