Domowa mielonka bez konserwantów z karkówki i boczku oraz ulubionych przypraw, w słoiku była pasteryzowana w piekarniku. Lubisz, nie lubisz?
Zjesz? Wędliny ze słoika przygotowane tym sposobem nie mają ulepszaczy smakowych i są bez konserwantów, wiemy co jemy, bo wiemy co robimy i z czego robimy. Najsmaczniejsza z wędliny ze słoika jest smalec i galaretka, która wytwarza się podczas przygotowywania takiej mielonki wieprzowej.
Domowa mielonka bez konserwantów ze słoika, przepis na zdjęciu poniżej.
W sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami typu wyrób wędlino podobny. Tyczy się to również mięsa, smalcu, zupy czy innych konserw w słoikach. Domowa wędlina czy smalec ze słoika są idealne jako obkład na kanapki.
Nasi czytelnicy wiedzą, że co jakiś czas dodajemy jakiś nowy przepis na wędlinę domową. Wędlina ze słoika jest tania, smaczna, a do jej przygotowania potrzebne są jedynie słoiki, dowolne mięso i przyprawy. Do utrwalenia wędliny wystarczy piekarnik lub garnek.