Grillowany schab z pietruszką i miętą

Polecam, bo smaczne to było. Grillowany schab (marynowany w oliwie (1 łyżeczka), sosie chili (1 łyżeczka), po 1 łyżce siekanej pietruszki i świeżej mięty) + lekka sałatka warzywna z miętą (sałata lodowa, warzywa gotowane, pomidory, ogórki, mięta i sos chrzanowy). Często grilluję plastry schabu, wystarczy schab zamarynować, a potem wrzucić na patelnię grillową lub grill elektryczny.

Więcej przepisów na grillowany schab znajdziecie tutaj.

Grillowany schab z pietruszką i miętą –  nie ma nic smaczniejszego i prostego do przygotowania. Widok grillowany schabu powoduje, że ślinianki pracują na zwiększonych obrotach. Polecam.

Grillowany schabGrillowany schabGrillowany schab

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

3 myśli nt. „Grillowany schab z pietruszką i miętą

  1. Zdjęcia fajne, ale brakuje istotnych informacji takich jak długo należy smażyć ten schab na grillu?
    I jaka ma być ustawiona moc/temperatura?
    Albo przynajmniej jakiegoś linka do strony z takimi informacjami.

    • Ja grilluję na oko, obserwuję jak wygląda mięso, jak się pięknie odbijają na mięsie paski od grilla to schab jest gotowy. Na patelni grillowej to wielkością płomienia czy mocy palnika regulujesz temp.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *