Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami
Czasami zdarza mi się korzystać z gotowych sosów, niezbyt często, ale jednak słoik Spaghetti Toscana, czyli sos z pieczarkami, cebula i bazylią jest bardzo smaczny. Dodatkowo wykorzystałam do zrobienia mięso mielone, olej, suszone pomidory i szczypiorek.
Składniki na 3 porcje:
1/2 kg mięsa mielonego
1 łyżka oleju
Sos Spaghetti Toscana
300 g makaronu Spaghetti
3 łyżeczki soli
szczypiorek
suszone pomidory (domowy wyrób)
Mięso mielone podsmażyć na łyżce oleju, dodać całą zawartość słoika, wlać do słoika trochę wrzątku i wraz z resztkami sosu dodać do mięsa. Gotować całość 15 minut na małym ogniu. W międzyczasie gotujemy makaron z 3 łyżeczkami soli, odcedzamy na durszlaku. Makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem, posypujemy siekanym szczypiorkiem i pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami.
.