Spaghetti Toscana

Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami

Czasami zdarza mi się korzystać z gotowych sosów, niezbyt często, ale jednak słoik Spaghetti Toscana, czyli sos z pieczarkami, cebula i bazylią jest bardzo smaczny. Dodatkowo wykorzystałam do zrobienia mięso mielone, olej, suszone pomidory i szczypiorek.

spaghetti

 Składniki na 3 porcje:

1/2 kg mięsa mielonego

1 łyżka oleju

Sos Spaghetti Toscana

300 g makaronu Spaghetti

3 łyżeczki soli

szczypiorek

suszone pomidory (domowy wyrób)

 Mięso mielone podsmażyć na łyżce oleju, dodać całą zawartość słoika, wlać do słoika trochę wrzątku i wraz z resztkami sosu dodać do mięsa. Gotować całość 15 minut na małym ogniu. W międzyczasie gotujemy makaron z 3 łyżeczkami soli, odcedzamy na durszlaku. Makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem, posypujemy siekanym szczypiorkiem i pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.