Paluszki z ciasta francuskiego z serem z airfryer
Paluszki serowe z ciasta francuskiego z airfryer. Nie czekaj dłużej! Zaskocz swoich bliskich niezwykłym smakiem francuskich paluchów z serem. Zakochasz się w tym łatwym przepisie od pierwszego kęsa, bo są szybkie i smaczne.
ciasto francuskie bardzo często wykorzystuję do pieczenia, na szczęście można sięgać po wygodne rozwiązanie i kupować gotowe ciasto francuskie w sklepie, domowe jest dosyć pracochłonne. Dzięki gotowemu ciastu przygotowanie paluszków serowych z ciasta francuskiego zajmie nam niewiele czasu.
Jak zrobić paluszki serowe z ciasta francuskiego? Przepis jest prosty i każdy sobie z nim poradzi! Wystarczy wyciągnąć arkusz ciasta francuskiego z opakowania, na połowę wyłożyć smakowy serek Quark (u mnie truskawkowy 300 g) wymieszany z 1 suchym budyniem np. waniliowym, śmietankowym i przykryć drugą połówką ciasta. Całość lekko docisnąć, posmarować mlekiem. Następnie pokroić ciasto nożem na paski około 1,5 cm szerokości, posypać sezamem, skręcić je lekko, łapiąc za oba końce formując z ciasta paluchy. Ułożyć na blaszce, ja nie wykładałam papierem do pieczenia. 5 minut roboty, 15 minut pieczenia w 190 stopniach C pieczemy w temp. niższej niż w piekarniku o 10 stopni, u mnie włączona funkcja Bake. Gotowe, Paluszki z ciasta francuskiego z serem gotowe! Warto chwilę odczekać po ich wyciągnięciu z Airfryera , gdyż ciasto francuskie jest bardzo gorące i można się nim poparzyć podczas jedzenia. Na koniec posypać cukrem pudrem.
Smacznego!