Wielkanoc już lada moment, więc my myślimy już o świątecznym menu. Testujemy różne farsze do jajek. Tym razem proponuję przygotować jajka faszerowane buraczkami.
Jako, że na naszym stole będą jajka faszerowane różnymi farszami, więc dzisiejszy przepis ma mikro składniki na 4 jajka. Na wielkanocnym stole będą u nas różne połączenia smakowe.
Jako, że na naszym stole będą jajka faszerowane różnymi farszami, więc dzisiejszy przepis ma mikro składniki na 4 jajka. Na wielkanocnym stole będą u nas różne połączenia smakowe.
Przepis na Jajka faszerowane buraczkami:
- 4 jajka
- sól z pieprzem w młynku
- 2 łyżeczki buraczków grubo tartych Nasze Domowe
- 1 łyżeczka siekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka sosu wiosennego z koperkiem
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, ścinamy górną część i wydrążamy wyciągając żółtko. Odcięte białka wraz z żółtkami siekamy, dodajemy posiekane buraczki, posiekaną natkę pietruszki, sos i doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy za pomocą widelca. Wydrążone połówki jajek napełniamy farszem buraczkowym. Jajka układamy na półmisku i dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!
Fajne połączenie, proste i pyszne.
no, Jolu, widzę, że aparat ostro poszedł w ruch!
bardzo fajne jajka :]