Jajka faszerowane buraczkami

Wielkanoc już lada moment, więc my myślimy już o świątecznym menu. Testujemy różne farsze do jajek. Tym razem proponuję przygotować jajka faszerowane buraczkami.
Jako, że na naszym stole będą jajka faszerowane różnymi farszami, więc dzisiejszy przepis ma mikro składniki na 4 jajka. Na wielkanocnym stole będą u nas różne połączenia smakowe.

Przepis na Jajka faszerowane buraczkami:

Jajka faszerowane buraczkamiJajka faszerowane buraczkami

 

  • 4 jajka
  • sól z pieprzem w młynku
  • 2 łyżeczki buraczków grubo tartych Nasze Domowe
  • 1 łyżeczka siekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka sosu wiosennego z koperkiem

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, ścinamy górną część i wydrążamy wyciągając żółtko. Odcięte białka wraz z żółtkami siekamy, dodajemy posiekane buraczki, posiekaną natkę pietruszki, sos i doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy za pomocą widelca. Wydrążone połówki jajek napełniamy farszem buraczkowym. Jajka układamy na półmisku i dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!

Wielkanocne Smaki - edycja IV

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Jajka faszerowane buraczkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *