Racuchy (na jogurcie kozim)

Na dzisiejsze śniadanie proponuję przygotować racuchy na jogurcie, ale nie takim zwykłym tylko na waniliowym jogurcie kozim.

SKŁADNIKI:

  • 250 ml jogurtu koziego waniliowego
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

PRZYGOTOWANIE:

Do metalowej miski wlewamy 250 ml jogurtu koziego, roztrzepujemy z 2 jajkami za pomocą trzepaczki Triblade, albo ręcznej i mieszamy ze szklanką mąki, proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym. Rozgrzewamy olej na patelni naleśnikowej, wlewamy masę chochelką. Smażymy po 4 racuchy z obu stron na rumiano.Przekładamy racuchy na duży talerz. Podajemy racuchy posypane cukrem pudrem.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

3 myśli nt. „Racuchy (na jogurcie kozim)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *