Świeżo wyciśnięty sok jabłkowo-marchewowy to 100% soku w soku, ma naturalną barwę (jest bez barwników) jest naturalnie mętny (wyciskany ze skórką), jest niepasteryzowany, ani niczym słodzony ( słodycz pochodzi od słodkiej marchewki i słodkich jabłek). Taki świeżo wyciśnięty sok nie tylko jest pyszny, ale i bardzo zdrowy. 300 ml takiego soku pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na prowitaminę A i błonnik. Pijcie go na zdrowie!
Domowy Sok jednodniowy owocowo-warzywny :
A co potrzeba aby zrobić taki domowy sok jabłkowo-marchewkowy? Niestety potrzebna jest sokowirówka, ja mam taką gdzie nie potrzebuję obierać owoców i warzyw, wystarczy umyte marchewki, jabłka ze skórką i gniazdkami nasiennymi wrzucić do otworu sokowirówki, podstawić pod lejek naczynie, uruchomić sokowirówkę i chwilkę poczekać, aby potem upajać się naturalną słodyczą soku z owoców i warzyw.
Do przygotowania 300 ml soku potrzebujemy 2 duże jabłka i 2 duże marchewki, możemy go schłodzić dodając 2 kostki lodu. Sok z tej mieszanki w lecie doskonale orzeźwia i gasi pragnienie. Należy sok przechowywać w lodówce w niskiej temperaturze 2-6 stopni. Spożyjcie go w ciągu jednego dnia, bo to jest domowy sok jednodniowy, lepszy niż ten jednodniowy sok ze sklepu 😉
Sok jednodniowy owocowo-warzywny jest pyszny i zdrowy. Smacznego!
Wlasnie zrobiłam
Ten sok bez dodatku oleju lub masła nic nie jest wart.poczytajcie o vit.A
Do świeżo wyciskanego soku mam dodawać tłuszcz, mniejsza o witaminę A.