Kurczak grillowany z rozmarynem i pieprzem cayenne

Kurczak grillowany z rozmarynem i pieprzem cayenne

kurczak z grilla

SKŁADNIKI:

  • 3 pałki kurczaka
  • 3 podudzia
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka z rozmarynem i pieprzem cayenne

PRZYGOTOWANIE: Świeże kawałki kurczaka dokładnie posypać 2 łyżeczkami przyprawy do kurczaka z rozmarynem i pieprzem cayenne (ostrożnie z ilością gdyż przyprawa jest pikantna), mięso włożyć do specjalnego pojemnika z pokrywką, polać 3 łyżkami oliwy, którą dokładnie nanieść pędzelkiem, zamknąć i wstawić na całą noc do lodówki aby mięso się dobrze zamarynowało, następnego dnia kurczaka przełożyć na tackę do grillowania, ustawić na grillu i grillujemy, co jakiś czas odwracać mięso, by się równo przypiekło, a jednocześnie by zmiękło w środku, zrobić tak wielokrotnie, następnie gotowe mięso rozdzielić wg upodobań uczestników grilla.

Grillowane mięso z kurczaka ma byc rumiane na zewnatrz i jednocześnie miekkie w środku Kawałki kurczaka posypujemy z każdej strony przyprawą do kurczaka kurczaka przekładamy do specjalnego pojemnika z pokrywką, polewamy dokładnie go oliwą mięso ustawiamy na tacce  do grillowania i grillujemy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *