Kurczak grillowany z rozmarynem i pieprzem cayenne
SKŁADNIKI:
- 3 pałki kurczaka
- 3 podudzia
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka z rozmarynem i pieprzem cayenne
PRZYGOTOWANIE: Świeże kawałki kurczaka dokładnie posypać 2 łyżeczkami przyprawy do kurczaka z rozmarynem i pieprzem cayenne (ostrożnie z ilością gdyż przyprawa jest pikantna), mięso włożyć do specjalnego pojemnika z pokrywką, polać 3 łyżkami oliwy, którą dokładnie nanieść pędzelkiem, zamknąć i wstawić na całą noc do lodówki aby mięso się dobrze zamarynowało, następnego dnia kurczaka przełożyć na tackę do grillowania, ustawić na grillu i grillujemy, co jakiś czas odwracać mięso, by się równo przypiekło, a jednocześnie by zmiękło w środku, zrobić tak wielokrotnie, następnie gotowe mięso rozdzielić wg upodobań uczestników grilla.