Indycze chrupery z dipem serowym.
Składniki:
500 g sznycla z indyka
sól i pieprz kolorowy do smaku
2 łyżki oliwy z oliwek
fix Chrupery z kurczaka z dipem serowym
7 łyżek śmietany
7 łyżek majonezu
mix sałat
Przygotowanie:
Sznycle z indyka kroimy na mniejsze paski, delikatnie zwilżamy je wodą za pomocą pędzelka, doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Do płaskiego talerza wsypujemy panierkę z fixu, w której obtaczamy dokładnie z każdej strony mięso z indyka. Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę i układamy paski mięsa i smażymy z każdej strony. Sałatę układamy na talerzu, a na nią przekładamy usmażone chrupery. W między czasie przygotowujemy sos mieszając majonez ze śmietaną i saszetkę dipu z fixu, który podajemy do mięsa z indyka.