Sajgonki pieczone w Air Fryer

Sajgonki pieczone w Air Fryer bez tłuszczu. Spring Rolls z farszem z mięsa, cukinii i marchewki. Wczoraj były sajgonki, dzisiaj powtórka, nie są nasączone tłuszczem, gdyż piekę je w 200 stopniach C przez 15 minut w air fryer. Takie beztłuszczowe Sajgonki to ostatnio nasza ulubiona przekąska, czyli zwijane naleśniki w papierze ryżowym. Robię też często Fresh Spring Rolls ze szparagami, marchewką, ogórkiem i sałatą rzymską lub spring rolls z nadzieniem warzywno-krewetkowym z sosem sojowym, a do wszystkich sajgonek podaję sos sweet chili jest idealny w smaku.

Spring Rolls z AF są idealne  podczas diety. Te domowe sajgonki są pyszne i łatwe w przygotowaniu. Wykorzystuję surowe mięso i tarte świeże warzywa.  Jak chcecie się odchudzić to farsz z samych warzyw jest najlepszy!

Składniki farszu są dowolne, dajcie to co kto lubi!!!

Pieczone Sajgonki, Spring Rolls z farszem z mięsa, cukinii i marchewki:
– papier ryżowy, 1 arkusz na porcję
– 250 g mięsa mielonego
– 1 marchewka
– 1 cukinia
– sól, pieprz, majeranek, chili  do smaku
Warzywa ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, solimy i pozostawiamy na durszlaku, odciskamy z nadmiaru płynu. Mięso mielone mieszamy z warzywami, doprawiamy do smaku.

Jak zawijać sajgonki? 
Jeśli wcześniej zwijaliście gołąbki z pewnością zrobicie sajgonki!
Kilka wskazówek:
 
1.Pierwszy krok, należy zmoczyć papier ryżowy najlepiej według opisu na opakowaniu, papier powinien delikatnie zmięknąć. Ułożyć na desce.
2. Drugi krok. Zacznijcie od umieszczenia farszu na brzegu papieru i zawinąć papier ciasno nad farszem. Delikatnie naciągnij dolną część papieru ryżowego w górę i przykryj nadzienie. Staraj się, aby nadzienia były zwarte, aby zawijając w górę nadzienie było przykryte. Szerokość nadzienia powinna być równa szerokości sajgonki. Musisz zostawić kilka cm wolnej przestrzeni z każdej strony do celów zwijania.
Dokładna kolejność układania składników nie ma większego znaczenia.
3. Trzeci krok. Następnie złożyć boki papieru i zawinąć wszystko w ciasny rulon.

do końca, sajgonka musi być całkowicie owinięta!  Postępuj tak ze wszystkimi papierami ryżowymi.

Umieszczamy sajgonki w air fryer, tak aby się nie dotykały, pieczemy je w 200 stopniach C przez 15 minut, pieczemy partiami, aż upieczemy wszystkie przygotowane sajgonki. Oczywiście możecie usmażyć sajgonki na tłuszczu jak nie macie AF. Smacznego!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Sajgonki pieczone w Air Fryer

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *