Serniczki z jagodami w cieście francuskim

Serniczki z jagodami w cieście francuskim  to szybki deser, który przygotowuje się w pół godziny, potrzebujemy tylko opakowanie ciasta francuskiego, ser, budyń waniliowy, jagody, rodzynki. Serniczki w cieście francuskim to doskonały i szybki sposób zaspokojenia nagłej ochoty na coś słodkiego lub na poczęstunek dla niespodziewanych gości. Doskonale serniczki pasują na Sylwestra.

Składniki:
  • 1 op. ciasta francuskiego,
  • serek naturalny 0% 280 g
  • 1 budyń waniliowy Winiary,
  • 3 łyżki jagód,
  • 2 łyżki winogron suszonych FINE FOOD
  • 2 łyżki cukru pudru i cukier puder do posypania

Serek mieszamy z cukrem pudrem i budyniem, dodajemy pyszne suszone winogrona i mieszamy łyżką silikonową. Formę do tarty z ruchomym dnem wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwijamy, wykładamy masą serową, przez środek ciasta posypujemy jagodami,  zwijamy ciasto w rulon i kroimy na plastry około 2,5 cm, układamy na blasze pozostawiając niewielkie odległości. Serniczki w cieście francuskim pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni 25-30 minut. Wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Są smaczne wystudzone i na gorąco.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Serniczki z jagodami w cieście francuskim

  1. Pani Jolu, planuję zrobić te wspaniałe serniczki, ale z truskawkami i chciałam się tylko upewnić – nie robię budyniu, tylko mieszam go w postaci proszku z serkiem, tak? Ps. Wszystkiego najlepszego z okazji jutrzejszych imienin 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *