Karkówka wieprzowa

Karkówka wieprzowa z ziołami prowansalskimi  z surówką z marchewki.

Składniki:

  • 2 plastry karkówki wieprzowej w marynacie,
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich,
  • 2 duże kartofle,
  • 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków Prymat,
  • 1 łyżka oleju

Dwa plastry karkówki wieprzowej marynowanej obsypać z obu stron 2 łyżeczkami ziół prowansalskich. Kartofle umyć i pokroić na mniejsze kawałki bez obierania skórki, posypać je 1 łyżeczką przyprawy do ziemniaków. Rozgrzać olej na patelni grillowej, kłaść plastry mięsa i kawałki kartofli, obsmażyć wszystko z obu stron. Następnie podlać całość niewielką ilością wrzątku, przykryć pokrywką i dusić aż odparuje woda ok. 10 minut, obrócić mięso i kartofle i znów podlać wrzącą wodą, dusić aż woda odparuje. Gdy karkówka jest miękka i zrumieniona, a kartofle też się rumiane wyłożyć całość na duże talerze, podawać z marchwiową surówką z mojego przepisu.

wykładamy na duży talerz, podajemy z marchwiową surówką 2 plastry karczku wieprzowego w gotowej marynacie obsypujemy z obu stron 2 łyżeczkami ziół prowansalskich Rozgrzewamy olej na patelni grillowej, kładziemy plastry mięsa i kartofle, obsmażamy wszystko z obu stron Następnie podlewamy niewielka ilością wrzącej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy do odparowania wody
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *