Rolady z karkówki (zrazy zawijane)

Jako Przyjaciel Winiary testuję od czasu do czasu ich produkty. Tym razem do przygotowania roladek wieprzowych,  nie stosowałam przypraw tylko wykorzystałam soser Winiary.

Rolady z karkówki, zwane też zrazami zawijanymi z serem

1 kg karkówki w plastrach,
6 łyżek sosera,
3 łyżki oleju
6 plastrów sera z pieprzem

Przygotowanie:

Plastry karkówki rozbijamy dokładnie tłuczkiem. Każdy plaster smarujemy marynatą przygotowaną z 6 łyżek sosera i 3 łyżek oleju, na środku każdego płata karkówki kładziemy plaster sera z pieprzem, zwijamy i spinamy wykałaczkami. Rolady obsmażamy z każdej strony, podlewamy wrzącą wodą i dusimy do miękkości, podczas gotowania wytworzył się smaczny sos. Podajemy rolady z mieszanką sałat z pomidorami.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Rolady z karkówki (zrazy zawijane)

  1. Pingback: Przepis na zrazy wołowe zawijane - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *