Jako Przyjaciel Winiary testuję od czasu do czasu ich produkty. Tym razem do przygotowania roladek wieprzowych, nie stosowałam przypraw tylko wykorzystałam soser Winiary.
Rolady z karkówki, zwane też zrazami zawijanymi z serem
1 kg karkówki w plastrach,
6 łyżek sosera,
3 łyżki oleju
6 plastrów sera z pieprzem
Przygotowanie:
Plastry karkówki rozbijamy dokładnie tłuczkiem. Każdy plaster smarujemy marynatą przygotowaną z 6 łyżek sosera i 3 łyżek oleju, na środku każdego płata karkówki kładziemy plaster sera z pieprzem, zwijamy i spinamy wykałaczkami. Rolady obsmażamy z każdej strony, podlewamy wrzącą wodą i dusimy do miękkości, podczas gotowania wytworzył się smaczny sos. Podajemy rolady z mieszanką sałat z pomidorami.
![Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...](http://www.linkwithin.com/pixel.png)
Pingback: Przepis na zrazy wołowe zawijane - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom