Schab po bałkańsku

Dostałam do przetestowania sos w bardzo zachęcająco wyglądającym opakowaniu. Firma do tej pory miała w swojej ofercie jedynie przetwory z owoców, więc zawartość słoiczka bardzo mnie zainteresowała.  Tym przepisem rozpoczynam test ostrego bałkańskiego sosu Lutenica.

– 1 plaster schabu
– sól morska do smaku
– 2 łyżeczki sosu Lutenica ostra grubo mielona Premium Rosa
(sos na bazie pieczonej czerwonej papryki 48%, pomidorów 25%, bakłażanów 8%, oraz cebuli, ostrej papryczki, natki pietruszki i czosnku)

Plaster schabu rozbić delikatnie tłuczkiem, doprawić solą, posmarować z obu stron sosem Lutenica i grillować na patelni bez dodatku tłuszczu. Podawać z ziemniakami i mizerią.

Sos nadał mięsu, aromatu i pysznego smaku, nie potrzeba go przyprawiać niczym więcej. Polecam zainteresować się tym sosem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Schab po bałkańsku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.