Muszle faszerowane zapiekane

Zostały mi z dzisiejszego gotowania ugotowane muszle żytnie  oraz trochę farszu mięsnego z pieczonych ziemniaczanych pierogów z mięsem, postanowiłam to wykorzystać i zapiec muszle w sosie śmietanowo-jajecznym.

Muszle faszerowane zapiekane:

Składniki:

Potrzebujemy kilkanaście ugotowanych muszli żytnich,

kilkanaście łyżeczek farszu mięsnego,

trochę tartego sera,

100 ml śmietany słodkiej 30%,

2 jajka,

sól morska prowansalska Kamis,

ognista mieszanka przypraw Kamis.

Muszle faszerujemy, układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy tartym serem. Do miseczki wlewamy śmietanę, wbijamy 2 jajka, doprawiamy solą i ognistą mieszanką przypraw, dokładnie mieszamy. Śmietanę z jajkami wylewamy do naczynia z muszlami, zapiekamy w temp. 180 stopni ok. 15-20 minut.

Dekorujemy keczupem. Smacznego.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *