Przepis na koreczki z szynki

Przepis na koreczki. Szybka przystawka przygotowana z koreczków z wędzonej szynki, sera Valbon z żurawiną na kiełkach rzodkiewki.

Koreczki z szynki

Składniki:

5 plastrów szynki wędzonej

6 plastrów sera camembert Valbon

10 czarnych oliwek

2 łyżeczki dżemu z żurawiny

50 g kiełków rzodkiewki

Przygotowanie:

Kiełki rozrzucamy na talerzu. Każdy plaster szynki kroimy na pół, zwijamy i nabijamy na wykałaczkę, na  końcówki wbijamy po oliwce, układamy na talerzu. Ser kroimy w plastry, układamy między koreczkami z szynki, na środek sera kładziemy po trochę dżemu z żurawiny. Na samym środku robimy „kwiatek s cienkich plasterków sera i żurawiny.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Przepis na koreczki z szynki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *