Sałatka w słoiku do pracy . Salad in a jar

Jak przygotowywać Sałatki w słoiku opisałam rok temu, można je modyfikować na wiele sposobów, wykorzystywać składniki i dodatki takie na jakie mamy ochotę w danej chwili. Zamiast kupować gotowe sałatki w sklepie, taniej i zdrowiej jest przygotować taką sałatkę w domu, bo nic nie smakuje bardziej niż przyrządzona domowa sałatka, przygotowana z dobrej jakości składników, doprawiona według naszych upodobań i do tego za dużo mniejsze pieniądze. W słoiku taka sałatka pięknie się prezentuje, jest kolorowa i mamy gwarancję, że będzie smaczna.
Dzisiaj w słoiku wylądowała rukola, pieczarki z czerwoną cebulą, jajko i kiełki.
Salad in a jar / Sałatka w słoiku do pracy w wersji light:
Sałatka słoikowa sałatka ze słoika

Składniki na 1 słoik:
garść rukoli
2 pieczarki
1/2 czerwonej cebuli
1 pokrojony w kostkę pomidor
1 jajko na twardo pokrojone w ćwiartki
kiełki słonecznika
prażony słonecznik
1 łyżka oliwy
sól ziołowa i pieprz kolorowy do smaku

Przygotowanie: Na łyżce oliwy dusimy pokrojone pieczarki i cebulę, doprawiamy je solą ziołową i kolorowym pieprzem. Pomidor układamy na dnie słoika, układamy kiełki słonecznika, dokładamy duszone pieczarki z cebulą i oliwą, układamy garść rukoli, na wierzchu układamy ćwiartki jajek, posypujemy je prażonym słonecznikiem. Tak przygotowaną sałatę zakręcamy i zabieramy ze sobą do pracy. Przed konsumpcją potrząsamy słoikiem, aby oliwa na której dusiły się pieczarki, wymieszała się z pozostałymi składnikami, sałatkę słoikową zjadamy ze smakiem. Smacznego : )

Sałatka słoikowa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.