Surówka z kiszonej kapusty z brokułem i jabłkiem. Ta surówka z kiszonej kapusty to prosty, smaczny i pełen witamin dodatek do obiadu. Przygotowuje się ją bardzo szybko, a potrzeba do niej tylko kilka składników podstawowych i przypraw 🙂
Polecam też 20 przepisów na pyszne surówki.
Składniki na Surówkę z kiszonej kapusty z brokułem i jabłkiem:
400-500 g kiszonej kapusty z marchewką (najlepsza domowa)
różyczki z 1/6 małego brokułu (blanszowane wcześniej)
1 jabłko
1 marchewka (opcjonalnie)
2 łyżeczki cukru
sól morska i biały pieprz
2-3 łyżki oleju
Sposób przygotowania przepisu Surówka z kiszonej kapusty z brokułem do obiadu.
Jeśli w kapuście kiszonej jest za mało marchewki to dodatkowo dodajemy startą 1 marchewkę. Kapustę kiszoną z marchewką lekko odciskamy z soku, różyczki brokułu kroimy na małe kawałki, dodajemy starte jabłko, przekładamy wszystko do miski, mieszamy. Wlewamy olej, dodajemy cukier, doprawiamy solą i pieprzem, całość mieszamy. Surówkę z kiszonej kapusty z brokułem i jabłkiem podajemy do obiadu, u nas to był dodatek do panierowanego kotleta z kurczaka. Podałam tez wtedy surówkę z marchewki i ananasa.