Surówka z rzodkiewki

Surówka z rzodkiewki z majonezem i jogurtem. To moja kolejna propozycja na pyszną obiadową surówkę z rzodkiewki. Prosta i szybka surówka z rzodkiewki, przygotowanie zajmuje ok. 10 minut. Moja surówka z rzodkiewki to idealny dodatek do obiadu, doskonale komponuje się z mięsnymi daniami. Gwarantuję, że ta wiosenna surówka z rzodkiewki Wam posmakuje.  Tarta rzodkiewka została wymieszana ze szczypiorkiem, z dodatkiem majonezu i jogurtu. Podobnie przygotowuję sos rzodkiewkowy, w którym rzodkiewka zostaje starta na bardzo drobnych oczkach.

Lubię rzodkiewkę i często ją wykorzystuję do przygotowania potraw.
Uwielbiam twarożek wiejski z rzodkiewką i twarożek z rzodkiewką i ogórkiem
surówka z rzodkiewki

Polecam inne przepisy na obiadowe surówki.

Składniki na surówkę z rzodkiewki z majonezem i jogurtem.

duży pęczek rzodkiewki
szczypiorek z cebulką
sól i pieprz do smaku
majonez- 2 łyżki
gęsty jogurt naturalny- 2 łyżki

Jak przygotować surówkę z rzodkiewki z majonezem i jogurtem? Odcinamy listki, następnie rzodkiewkę płuczemy, suszymy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jak chcecie to możecie odcisnąć sok z tartej rzodkiewki, ja tego nie robię. Dodajemy szczypiorek, majonez i jogurt, doprawiamy solą (ostrożnie gdyż majonez ma w sobie sól) i pieprzem, mieszamy i odstawiamy przynajmniej na kwadrans do lodówki, aby się przegryzła. Podajemy jako dodatek np. do tradycyjnego kotleta schabowego.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.