Robert Sowa i dania mięsne – Dzień pierwszy

Lubię te nasze weekendowe wypady do Warszawy na warsztaty z Polska-Gotuje. Tym razem tematem były mięsa: wysokiej jakości wołowina, jagnięcina, wieprzowina.

Pierwszego dnia  gościliśmy w Restauracji Roberta Sowy, przy ulicy Gagarina ” Sowa i Przyjaciele”.

Robert Sowa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja jest bardzo elegancka, jej wystrój od samego wejścia daje nam do zrozumienia, że możemy się spodziewać obsługi i dań na wysokim poziomie.

SAM_2220SAM_2219

 

 

 

 

 

 

 
Menu naszego lunchu przedstawiało się następująco:

  • grillowane kotlety jagnięce z sosem Tzatziki

grillowane kotlety jagnięce

 

 

 

 

 

 

 

 

  • stek z polędwicy wołowej z masłem ziołowym i boczniakiem

stek z polędwicy wołowej

 

 

 

 

 

 

 

 

  • pieczony antrykot z wołowiny, z sosem barbecue, na puree z ziemniaków,

antrykot z wołowiny

 

 

 

 

 

 

 

 

  • marynowane steki z polędwicy z sosem z sera pleśniowego i suszonymi pomidorami,

steki z polędwicy wieprzowej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • steki z grillowanej karkówki z pieczarkami i serem camembert

steki z karkówki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Na stołach stała oliwa w firmowych naczyniach, mini bułeczki, aby każdy mógł skosztować jej smaku.

SAM_2226

 

 

 

 

 

 

SAM_2227SAM_2222

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robert Sowa jak przystało na prawdziwego gospodarza, cały lunch siedział z nami przy stole, opowiadał o  mięsach, odpowiadał fachowo na zadawane pytania, których nie było końca, spotkanie było apetyczne i sympatyczne.

Robert Sowa wpisuje mi dedykacje do swojej książki

 

 

 

 

Robert Sowa wpisał mi dedykację w książce „Życie kocha jeść”, którą zabrałam ze sobą, a reżyser naszych spotkań Piotr PorajPoleski, dyskretnie podglądał przez ramię:)

 

 

Drugiego dnia spotkaliśmy się w Centrum Doram przy ulicy Racjonalizacji aby wszystkie dania przygotować własnoręcznie pod okiem szefa kuchni Marcina Budynka i Roberta Sowy.

Wszystkie przygotowane przez nas dania będę Wam pokazywać  na blogu wraz z przepisem.

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

3 myśli nt. „Robert Sowa i dania mięsne – Dzień pierwszy

  1. Pingback: Polędwica wieprzowa smażona - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *