Dzisiaj proponuję Wam łatwy przepis na kolorowy torcik kanapkowy. Do przygotowania wystarczy tostowy chleb, pomidor, rzodkiewki, szczypiorek, trochę mixu sałat oraz sos kanapkowy. Ten torcik to przekąska ekspresowa w szwedzkim stylu.
Kanapki mogą mieć różne smaki i kształty, polecam również:
Kanapka śniadaniowa dla tych co na diecie
Przepis na Kanapki (kanapki nadziewane)
Grillowane kanapki (Grilled Panini Sandwiches)
Sandwich z indykiem
Sandwich i jajko sadzone
Torciki kanapkowe można przygotować łącząc różne smaki, dodatki, można wykorzystać wędlinę, owoce morza i nadawać im różnych ciekawych smaków. Torcik kanapkowy jest świetnym urozmaiceniem zwykłych kanapek.
– chleb tostowy pełnoziarnisty
– sos majonezowy czosnkowo-ziołowy Winiary
– pomidor
– kilka rzodkiewek
– mix sałat
– szczypiorek
– sól i pieprz do smaku
Z kromek chleba odcinamy skórkę, nasz torcik będzie mieć kwadratowy kształt. Każdą kromkę chleba delikatnie smarujemy sosem majonezowym, obkładamy sałatą, plasterkami pomidora i siekaną rzodkiewką i szczypiorku, doprawiamy solą i pieprzem. Na powierzchni każdego okładu robimy dodatkowo kleksy z sosu, aby wszystkie kromki się dokładnie skleiły, wszystkie warstwy układamy jedna na drugiej. Ostatnia warstwa składa się tylko z chleba muśniętego sosem, oraz pokrojonej drobno sałaty radicchio, rzodkiewki i szczypiorku.
Torcik kanapkowy polecam schłodzić w lodówce, jemy pokrojony w plastry.
Smacznego!
Rewelacyjne, wiosenne śniadanko