Pasta z jajek i szynki. Przedstawiam Wam prosty pomysł na weekendowe śniadanie: pasta z jajek i szynki do kanapek. Pasta jest szybka i prosta do przygotowania, a świetnie smakuje. Pasta jajeczna z szynką, cebulką i szczypiorkiem, podana na chlebie to doskonały pomysł na rozpoczęcie dnia. Taka pasta podana jako tartinka na okrągłym pumperniklu lub na małych krążkach wyciętych z chleba będzie doskonałą przystawką na przyjęciu.
Polecam też inne przepisy na pastę:
– Jajka z awokado
– Pasta z awokado i sałaty
– pasta z jajek z rzodkiewką
– pasta rybna
– pastę jajeczną ,
– Pasta z jajek i szynki
– pastę z rzeżuchą.
Składniki:
2-3 jajka ugotowane na twardo, rozdrobnione widelcem lub mikserem
3-4 plastry gotowanej szynki pokrojone w drobną kostkę
1-2 łyżki majonezu
1/2 małej cebuli, bardzo drobno posiekanej
natka lub szczypiorek, drobno posiekane – ok. 1 łyżki
sól i pieprz do smaku
Jak przygotować pastę z jajek i szynki?
Mieszamy wszystkie składniki w misce, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na chlebie lub na grzankach. Dekorujemy zieleniną. Smacznego!
Taka pasta króluje u mnie na śniadaniach
Zdecydowanie wolę osobno szynkę i osobno jajka. Po co psuć coś co z natury jest doskonałe? Pasty robi się z produktów poślednich jakościowo albo takich, które łatwiej zjeść w postaci pasty jak no pasta ze szprotek czy pasztet.