Pasta z jajek i szynki

Pasta z jajek i szynki.  Przedstawiam Wam prosty pomysł na weekendowe śniadanie: pasta z jajek i szynki do kanapek. Pasta jest szybka i prosta do przygotowania, a świetnie smakuje. Pasta jajeczna z szynką, cebulką i szczypiorkiem, podana na chlebie to doskonały pomysł na rozpoczęcie dnia. Taka pasta podana jako tartinka na okrągłym pumperniklu lub na małych krążkach wyciętych z chleba będzie doskonałą przystawką na przyjęciu.

Polecam też inne przepisy na pastę:

Jajka z awokado
Pasta z awokado i sałaty
pasta z jajek z rzodkiewką
pasta rybna
pastę jajeczną ,
Pasta z jajek i szynki
pastę z rzeżuchą.

Składniki:
2-3 jajka ugotowane na twardo, rozdrobnione widelcem lub mikserem
3-4 plastry gotowanej szynki pokrojone w drobną kostkę
1-2 łyżki majonezu
1/2 małej cebuli, bardzo drobno posiekanej
natka lub szczypiorek, drobno posiekane – ok. 1 łyżki
sól i pieprz do smaku

Jak przygotować pastę z jajek i szynki?

Mieszamy wszystkie składniki w  misce, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na chlebie lub na grzankach. Dekorujemy zieleniną. Smacznego!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Pasta z jajek i szynki

  1. Zdecydowanie wolę osobno szynkę i osobno jajka. Po co psuć coś co z natury jest doskonałe? Pasty robi się z produktów poślednich jakościowo albo takich, które łatwiej zjeść w postaci pasty jak no pasta ze szprotek czy pasztet.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *