Pasta z jajek (do kanapek)

Uniwersalna pasta z jajek  składa się z rozdrobnionych jajek, majonezu i przypraw, dodatki w zależności od tego co nam w duszy gra. Do jajek dodałam rzodkiewkę i szynkę. Udało się i powstała pyszna pasta z jajek do kanapek.

– 4 jajka ugotowane na twardo
– 3 plastry szynki gotowanej
– 4 rzodkiewki
– 1 łyżka majonezu Winiary
– sól i pieprz czarny do smaku

– chleb musli (Haverland)

do dekoracji cienki szczypiorek i czarne oliwki

Rzodkiewkę i szynkę drobno posiekać. Jajka rozdrobnić rozdrabniaczem do jajek. Można też zmiksować na puch w szatkownicy Triblade. Jednak ja lubię pasty niezbyt drobno rozdrobnione. Wszystko wymieszać z 1 łyżką majonezu, solą i pieprzem. Kromkę chleba z musli posmarować pastą, przekroić na 4 części, udekorować plasterkiem oliwki i cienkim szczypiorkiem.

Obiecuję pyszne śniadanie:)

O dostarczenie bardzo smacznego chleba z musli zadbała firma Dan Cake.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Pasta z jajek (do kanapek)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.