Pasta z jajek (do kanapek)

Uniwersalna pasta z jajek  składa się z rozdrobnionych jajek, majonezu i przypraw, dodatki w zależności od tego co nam w duszy gra. Do jajek dodałam rzodkiewkę i szynkę. Udało się i powstała pyszna pasta z jajek do kanapek.

- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3 plastry szynki gotowanej
- 4 rzodkiewki
- 1 łyżka majonezu Winiary
- sól i pieprz czarny do smaku

- chleb musli (Haverland)

do dekoracji cienki szczypiorek i czarne oliwki

Rzodkiewkę i szynkę drobno posiekać. Jajka rozdrobnić rozdrabniaczem do jajek. Można też zmiksować na puch w szatkownicy Triblade. Jednak ja lubię pasty niezbyt drobno rozdrobnione. Wszystko wymieszać z 1 łyżką majonezu, solą i pieprzem. Kromkę chleba z musli posmarować pastą, przekroić na 4 części, udekorować plasterkiem oliwki i cienkim szczypiorkiem.

Obiecuję pyszne śniadanie:)

O dostarczenie bardzo smacznego chleba z musli zadbała firma Dan Cake.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Pasta z jajek (do kanapek)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>