Gulasz z kurkami

Gdy jest sezon grzybowy Piotrek  codziennie chodzi do lasu i znosi do domu borowiki i kurki.
Do zrobienia tego dania nie przyłożyłam więc ręki, jest to pomysł Piotrka.

SKŁADNIKI:

  • 15 dag boczku wędzonego
  • 1 kiełbasa zwyczajna
  • 25 dag świeżych kurek
  • 1 cebula
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Boczek kroimy w grubą kostkę, kiełbasę w plastry, a cebulę w drobną kostkę. Kurki oczyszczamy i płuczemy na sicie. Na patelni rumienimy boczek, gdy lekko wytopi się z niego tłuszcz dodajemy kiełbasę i cebulę, wrzucamy odsączone kurki, doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy aby kurki puściły sok, dusimy tak długo aż płyn odparuje. Podajemy z chlebem

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *