Polecam dzisiaj delikatny serniczek na zimno z sosem z żurawiny i jogurtem. Przepis na serniczek jest uniwersalny, można wykorzystać również owoce i galaretki o innym smaku, zamiast sera można wykorzystać jogurt np. typu greckiego.
Powstał pyszny mini serniczek.
Do przygotowania tego pysznego deseru potrzebujemy 4 składniki:
serek twarogowy 250 g,
sos ze świeżej żurawiny
galaretkę z owoców leśnych
jogurt grecki
Ser twarogowy miksujemy blenderem na gładką masę. W 250 ml wrzącej wody rozpuszczamy galaretkę owoce leśne, ta z przepisu bardzo szybko się rozpuściła i nie miała grudek. Studzimy gdy zaczyna tężeć za pomocą blendera Triblade łączymy z serkiem i przekładamy do silikonowych foremek, wstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje wyciągamy, ja sobie pomogłam zanurzając na kilka sekund we wrzątku, wtedy serniczek sam spłynął na talerz.
Serniczek polewamy sosem ze świeżych żurawin, oraz dodajemy po 1 łyżce jogurtu greckiego.
Smacznego.
Takie mini desery są najlepsze:)
bardzo pyszny pomysł! uwielbiam serniki na zimno 🙂
Człowiek nie ma wyrzutów sumienia;) ja zje takie maleństwo