Kaszanka duszona z cebulką na grillu
SKŁADNIKI:
- 6 kaszanek drobiowych
- 3 cebule
- przyprawa klasyczna na grill Kamis
PRZYGOTOWANIE: Cebulę pokroić w pół talarki, przełożyć na tackę i posypać przyprawą klasyczną na grill. Ułożyć na cebuli kaszanki i również je posypać tą przyprawą. Z folii aluminiowej odciąć 6 kwadratów. Na środek każdego kawałka folii aluminiowej położyć trochę cebuli, na nią drobiową kaszankę, posypaną przyprawą na grill i lekko zwinąć wszystkie boku razem w jakby sakiewkę.
Każdą taką porcję ułożyć na tacce aluminiowej i dusimy na grillu, gdy jest już kaszanka gotowa wpuścić trochę powietrza do sakiewki i trzymać ją jeszcze trochę. Następnie przełożyć każdą sakiewkę na tackę papierową, rozchylić brzegi folii, naciąć kaszankę, ściągnąć flak i wymieszać delikatnie z duszoną cebulką.