Jajecznica dla 1 osoby z pomidorem, salami i serkiem topionym
SKŁADNIKI:
- 2 jajka
- 3 plasterki kiełbasy salami z czosnkiem
- 1 pomidor
- 1 kostka sera topionego
- 1 łyżeczka masła
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Kiełbasę salami z czosnkiem pokroić w małą kostkę, rozgrzać na patelni łyżeczkę masła, wrzucić pokrojone salami i pokrojonego w dużą kostkę pomidora, dusić, aż sok pomidora się zredukuje. Wbić na patelnie 2 jajka, doprawić solą i wymieszać, dodać pokrojonego w kostkę serka topionego i delikatnie połączyć, my nie lubimy gdy jajko jest bardzo ścięte. Wyłożyć jajecznicę do miseczki, doprawić pieprzem kolorowym. Jajecznicę można ozdobić jakąś zieleniną, u mnie to była bazylia.