Ratatuj z mięsem mielonym

Ratatuj z mięsem mielonym i kabaczkiem

ratatuj

Składniki:

  • 1 szt kabaczek,
  • 25 dag mięsa mielonego z indyka,
  • 1 szt cebula,
  • 2 pomidory,
  • do smaku sól
  • 1 łyżeczka oleju,
  • 3 szt. marchewki,
  • 1 op. Ratatuj z mięsem mielonym Winiary

Rozgrzać łyżeczkę oleju, pokroić cebule w kostkę i usmażyć ją wraz z mięsem mielonym doprawić solą. Gdy lekko sie mięso i cebula podsmaży dodać marchewki pokrojone w plasterki, podlać niewielka ilością wody i dusić pod przykryciem. Umyć kabaczka i pokroić go wraz ze skórką w kostkę, następnie dodać do mięsa, dusić pod przykryciem 5 minut. Opakowanie mieszanki Ratatuj wymieszać z 200 ml zimnej wody, dodać do warzyw z mięsem i dusić kolejne 5 minut. Pomidory pokroić w kostkę, dodać i dusić jeszcze 2 minuty. Przełożyć Ratatuj do szklanych miseczek, ozdobić liśćmi selera.

Przekładamy Ratatuj do szklanych miseczek, ozdabiamy liśćmi selera. Podsmażamy na oleju cebulę z mięsem mielonym i marchewką Opakowanie Pomysłu na... mieszamy z 200 ml zimnej wody dodajemy do warzyw z mięsem opakowanie mieszanki  i dusimy kolejne 5 minut. Pomidory kroimy w kostkę, dodajemy i dusimy jeszcze 2 minuty
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *