Ciastka z kremem

Ciastka z kremem.

CIASTO:

  • 1 kostka margaryny Kasia
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3  łyżki kakao
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 4 jaja
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    MASA śmietanowa
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • czekolada w płatkach
  • 1 łyżeczka żelatyny

Rozpuszczamy w garnku margarynę, dodajemy cukier, mleko i kakao. Gotujemy 5 minut. Następnie odlewamy ok 1/2 szklanki do polania wierzchu serc, a resztę masy studzimy. Masę przekładamy do misy robota, dodajemy mąkę, 4 jajka, proszek do pieczenia i miksujemy kilka minut. Masę przekładamy do formy wysmarowanej 1 łyżka margaryny i posypanej delikatnie mąką.
Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30 minut.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy  wcześniej rozpuszczoną we wrzątku i przestudzoną żelatynę i jeszcze raz miksujemy. Dodajemy czekoladę w płatkach. Z wystudzonego ciasta wykrawamy foremką w kształcie serca- serca, które  przekrawamy na pół, każdy kawałek smarujemy śmietaną, przykrywamy drugim kawałkiem, dociskamy. Powierzchnię  smarujemy polewą kakaową, posypujemy srebrnymi kulkami. Smacznego!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.