szybki tort czekoladowy z truskawkami z wykorzystaniem spodu do tortów Dan Cake. Korzystając z tych spodów, można przygotować równie smaczny tort jak na domowym biszkopcie.Te spody są wyjściem dla osób, które nie mają zdolności kulinarnych, albo dla tych, którym zależy na zaoszczędzeniu czasu. Cały tort był gotowy do spożycia w 1,5 godziny.
Składniki:
- 1 szt. jasny spód tortowy Dan Cake,
- 400 ml jogurtu greckiego
- 3 łyżki cukru pudru,
- 1 galaretka truskawkowa Dr. Oetker,
- czekoladowa masa śmietanowa Dr. Oetkera
- 10 truskawek
- płatki czekolady Dr. Oetker,
- motylki cukrowe Dr. Oetker,
- polewa deserowa deLux Dr. Oetkera
- 1 łyżka śmietany
Biszkopt Dan Cake jest trochę większy niż moja tortownica, wykroiłam za pomocą spodu od formy koło, a rant który pozostał wykorzystałam jako bok tortu.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml wrzącej wody, pozostawić do ostudzenia, gdy będzie lekko tężeć zmieszać ją z łyżką śmietany, posłuży nam do wykończenia tortu. Trzepaczka Triblada zmiksować 400 ml jogurtu greckiego z 3 łyżkami cukru pudru i czekoladową masą śmietanową Dr. Oetkera wyłożyć masę na biszkopt, posmarować również boki i wstawić do lodówki. Na powierzchni ułożyć truskawki, pokryć je oraz boki tortu polewą deserową przygotowaną wg opisu na opakowaniu. Wylać na powierzchni tężejącą galaretkę i wstawić na chwilę do lodówki.Dekorujemy cukrowymi motylkami.