Dip z twarogu i rzodkiewki

Tym razem polecam przygotować na fit śniadanie – dip z twarogu i rzodkiewki z warzywami. Dodatkowo w dipie został  wykorzystany szczypiorek i jogurt, oraz świeże warzywa pokrojone w słupki do maczania w sosie.

To Fit danie jest idealne do chrupania na śniadanie! Można warzywa i sos zapakować aby zabrać do pracy, podobnie jak sałatkę w słoiku. Danie jest lekkie, kolorowe, zdrowe i bardzo smaczne!
dip

Wystarczy chudy twaróg (1/2 op.) utrzeć z posiekanymi 3-4 rzodkiewkami i 1-2 łyżkami jogurtu, doprawić odrobiną soli, grubo mielonym pieprzem, a dla podkręcenia smaku można dodać odrobinę pieprzu cayenne i na koniec dorzucić łyżkę posiekanego szczypiorku. Jeśli wolimy rzadszy dip to należy dodać trochę więcej jogurtu. Warzywa obieramy i kroimy w słupki. W tym przypadku wykorzystano marchewkę i ogórka, ale może to też być papryka, seler naciowy, czy też inne warzywo na które mamy ochotę. Smacznego!

dip

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.