Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem

Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem z dodatkiem szczypiorku to obok warzywnych i owocowych koktajli odchudzających jeden z moich posiłków w czasie odchudzania. Takie twarożki z rzodkiewką jem głównie na kolację.  Pijąc koktajle owocowe i warzywne, wodę z cytryną, sok pomidorowy, jajecznicę na parze z pomidorami, czy jajecznicę na mleku, oraz jedząc np. twarożek z rzodkiewką, naprzemiennie urozmaicając twarożek jeszcze zielonym ogórkiem (jak w tym przepisie), można zauważyć systematyczny ubytek wagi, z którego jestem zadowolona.

Polecam też przygotować samemu domowy twaróg! Niedługo pokażę Wam prosty sposób na przygotowanie domowym sposobem żółtego sera.

Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem to fit danie:

Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem

Składniki:
200g wiejskiego twarożku,
3 rzodkiewki,
2 łyżki siekanego szczypiorku,
½ średniego ogórka

do smaku sól i pieprz młotkowany z kolendrą

Opakowanie twarożku wiejskiego przekładamy do miseczki. Ogórka i rzodkiewki kroimy w grubą kostkę i wraz z połową szczypiorku mieszamy z twarożkiem, doprawiamy solą i pieprzem.  Twarożek posypujemy resztą siekanego szczypiorku. Smacznego!

  • Całość zawiera ok. 220 kcal.

Twarożek

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *