Pikantne kotlety wieprzowe grillowane

Pikantne kotlety wieprzowe grillowane są bardzo smaczne, miękkie a jednocześnie soczyste, przygotowałam je z 30 dag chudej łopatki wieprzowej, którą sama zmieliłam. Zamiast jajka dodałam 1 łyżkę kaszki manny, doprawiłam 1 łyżeczką suszonej szałwii, ognistą mieszanką przypraw i niewielką ilością soli. Z tej ilości zrobiłam 4 duże kolety wieprzowe. Przed grillowaniem kotlety posmarowałam oliwą, co zapobiega wysuszaniu się mięsa. Pamiętajcie, że tych kotletów nie należy zbyt długo grillować (po kilka minut z każdej strony) , a po zdjęciu z patelni grillowej zostawiamy je aby „doszły”, zapobiegnie to wypływaniu z nich soków. Pikantne kotlety wieprzowe podałam z mieszanką warzyw z patelni, gdyż zimą wykorzystuję dobrej jakości mrożone warzywa. Przed podaniem na każdym grillowanym kotlecie układamy świeże listki szałwii. Taka ilość składników wystarczy na przygotowanie pikantnych kotletów wieprzowych grillowanych dla 2 osób.

Pikantne kotlety wieprzowePikantne kotlety wieprzowe

Polecam też przepisy na inne grillowane mięso:

meksykańskie mini burgery

domowe hamburgery z warzywami

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Pikantne kotlety wieprzowe grillowane

Skomentuj Kulinarne Inspiracje Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *