Deser truskawkowy – zebra

Deser truskawkowy na bazie jogurtu i galaretki truskawkowej, czyli Truskawkowa zebra.

Deser truskawkowa zebra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI:

  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 jogurt truskawkowy 250g o niskiej zawartości tłuszczu

PRZYGOTOWANIE: Zagotować wodę, rozpuścić w 250 ml wrzącej wody galaretkę truskawkową. Na dno pucharków do deserów wlać po 5 łyżek galaretki i zostawić do stężenia. Do 2 szklanek wlać po 5 łyżek rozpuszczonej galaretki, gdy zaczyna tężeć dodać do każdej po połowie niskokalorycznego jogurtu truskawkowego 0,1 %. Z jednej szklaneczki przełożyć zawartość do obu pucharków i przykryć 5 łyżkami tężejącej galaretki, to samo postąpić z drugą szklaneczką, rozlać pozostałą galaretkę, deser ma mieć widoczne dwu kolorowe paski jogurtu i galaretki. Wstawić do całkowitego stężenia do lodówki.

Podobny deser:

Deser pomarańczowy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.