Pasta z jajek i szynki

Pasta z jajek i szynki.  Przedstawiam Wam prosty pomysł na weekendowe śniadanie: pasta z jajek i szynki do kanapek. Pasta jest szybka i prosta do przygotowania, a świetnie smakuje. Pasta jajeczna z szynką, cebulką i szczypiorkiem, podana na chlebie to doskonały pomysł na rozpoczęcie dnia. Taka pasta podana jako tartinka na okrągłym pumperniklu lub na małych krążkach wyciętych z chleba będzie doskonałą przystawką na przyjęciu.

Polecam też inne przepisy na pastę:

Jajka z awokado
Pasta z awokado i sałaty
pasta z jajek z rzodkiewką
pasta rybna
pastę jajeczną ,
Pasta z jajek i szynki
pastę z rzeżuchą.

Składniki:
2-3 jajka ugotowane na twardo, rozdrobnione widelcem lub mikserem
3-4 plastry gotowanej szynki pokrojone w drobną kostkę
1-2 łyżki majonezu
1/2 małej cebuli, bardzo drobno posiekanej
natka lub szczypiorek, drobno posiekane – ok. 1 łyżki
sól i pieprz do smaku

Jak przygotować pastę z jajek i szynki?

Mieszamy wszystkie składniki w  misce, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na chlebie lub na grzankach. Dekorujemy zieleniną. Smacznego!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

3 myśli nt. „Pasta z jajek i szynki

  1. Zdecydowanie wolę osobno szynkę i osobno jajka. Po co psuć coś co z natury jest doskonałe? Pasty robi się z produktów poślednich jakościowo albo takich, które łatwiej zjeść w postaci pasty jak no pasta ze szprotek czy pasztet.

  2. Bardzo fajny przepis na coś smacznego na kanapki. Wszystko razem idealnie skomponowane. Ważne aby do tego typu frykasów stosować wypróbowane składniki dobrej jakości. Dlatego polecam wszystkim szynkę robioną jak za dawnych lat. Nazywa się z Zaklasku i można ją kupić w Delikatesach Centrum.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *