Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy z młodymi ziemniakami oraz ogórkami małosolnymi.

SKŁADNIKI:

  • 50 dag mięsa wieprzowego z łopatki
  • 1 cebula
  • 1/2 marchewki
  • ognista mieszanka przypraw Kamis
  • sól morska prowansalska Kamis
  •  siekany koperek
  • 2 łyżeczki semoliny
  • 3 łyżki śmietany do zup i sosów
  • 1 łyżka oleju

Mięso wieprzowe z łopatki pokroić na drobniejsze kawałki, przełożyć do miski, dodać olej, przyprawy, wymieszać i wstawić na 40 minut do lodówki.  Cebulę pokroić w piórka, marchew zetrzeć na tarce. Następnie podsmażyć mięso na złoto wraz z cebulą, dodać marchewkę, podlać wrzącą wodą i dusić do miękkości, uzupełniać wodę. Semolinę wymieszać ze śmietaną, dodać trochę wrzącej wody i wlać do mięsa, chwilkę dusić aż sos zgęstnieje, można jeszcze ewentualnie doprawić solą. Podawać z młodymi kartoflami posypanymi koperkiem i połówkami małosolnych ogórków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.