Naleśniki z farszem serowo-kurkowym
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka mąki,
- 1/2 szkl. mleka,
- 1/2 szkl. wody gazowanej
- 1 jajko,
- szczypta soli,
- 1/4 szklanki oleju do smażenia
- 15 dag kurek,
- 1 cebula
- 1/2 op. sera Attikos
PRZYGOTOWANIE:
Przygotować farsz: cebulę posiekać w kostkę, kurki rozdrobnić na mniejsze kawałki. Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju, dodać rozdrobnione kurki i posiekaną cebulę, doprawić solą, dusić kilka minut. Dodać rozdrobniony ser Attikos, dusić dalsze ok. 2 minut. Przygotować naleśniki wg przepisu: 1 jajko ubić z solą, dodać 1 szkl. mąki, po 1/2 szkl. wody i mleka, dokładnie wymieszać i smażyć na gorącym oleju z obu stron. Każdy naleśnik posmarować farszem grzybowo serowym, zwinąć i przekroić w połowie po skosie. Dekorujemy świeżymi kurkami i listkami bazylii.