Naleśniki z serem i kurkami

Naleśniki z farszem serowo-kurkowym

naleśniki z kurkami

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka mąki,
  • 1/2 szkl. mleka,
  • 1/2 szkl. wody gazowanej
  • 1 jajko,
  • szczypta soli,
  • 1/4 szklanki oleju do smażenia
  • 15 dag kurek,
  • 1 cebula
  • 1/2 op. sera Attikos

PRZYGOTOWANIE:

Przygotować farsz: cebulę posiekać w kostkę, kurki rozdrobnić na mniejsze kawałki. Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju, dodać rozdrobnione kurki i posiekaną cebulę, doprawić solą, dusić kilka minut. Dodać rozdrobniony ser Attikos, dusić dalsze ok. 2 minut. Przygotować naleśniki wg przepisu: 1 jajko ubić z solą, dodać 1 szkl. mąki, po 1/2 szkl. wody i mleka, dokładnie wymieszać i smażyć na gorącym oleju z obu stron. Każdy naleśnik posmarować farszem grzybowo serowym, zwinąć i przekroić w połowie po skosie. Dekorujemy świeżymi kurkami i listkami bazylii.

Dekorujemy naleśniki świeżymi kurkami i listkami bazylii. do duszonych kurek z cebulą dodajemy rozdrobniony ser Attikos, dusimy ok. 2 minut Każdy naleśnik smarujemy farszem grzybowo serowym
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *