Ratatuj z mięsem mielonym i kabaczkiem
Składniki:
- 1 szt kabaczek,
- 25 dag mięsa mielonego z indyka,
- 1 szt cebula,
- 2 pomidory,
- do smaku sól
- 1 łyżeczka oleju,
- 3 szt. marchewki,
- 1 op. Ratatuj z mięsem mielonym Winiary
Rozgrzać łyżeczkę oleju, pokroić cebule w kostkę i usmażyć ją wraz z mięsem mielonym doprawić solą. Gdy lekko sie mięso i cebula podsmaży dodać marchewki pokrojone w plasterki, podlać niewielka ilością wody i dusić pod przykryciem. Umyć kabaczka i pokroić go wraz ze skórką w kostkę, następnie dodać do mięsa, dusić pod przykryciem 5 minut. Opakowanie mieszanki Ratatuj wymieszać z 200 ml zimnej wody, dodać do warzyw z mięsem i dusić kolejne 5 minut. Pomidory pokroić w kostkę, dodać i dusić jeszcze 2 minuty. Przełożyć Ratatuj do szklanych miseczek, ozdobić liśćmi selera.