Roladki drobiowe z pietruszką i serem

Pierś z kurczaka najczęściej przygotowywana jest u nas panierowana jak kotlet schabowy lub Kotlet Devolay. Ja pokusiłam się by przygotować z niej delikatne, można powiedzieć, że dietetyczne roladki. Roladki drobiowe wyszły bardzo pyszne, z dodatkiem świeżej natki pietruszki i sera pleśniowego. Polecam:)

Roladki drobiowe z pietruszką i serem ( roladki drobiowe Light)

Roladki drobiowe z pietruszką i serem

Składniki:
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka,
  • do smaku sól morska prowansalska i pieprz cayenne Kamis,
  • szczypta ziół prowansalskich
  • plaster sera pleśniowego Castello,
  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • 1 łyżeczka oleju

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka przecinamy w połowie, ale nie do końca, rozkładamy i rozbijamy dokładnie tłuczkiem do kotletów. Podłużny papier do pieczenia smarujemy olejem,  posypujemy  solą prowansalską,  pieprzem cayenne i szczyptą ziół prowansalskich. Układamy plaster piersi, na środku układamy świeżą natkę pietruszki oraz słupki sera pleśniowego. Pierś dokładnie zwijamy w roladkę, zawijamy w papier do pieczenia, spinamy wykałaczką, układamy na rozgrzanej suchej patelni  smażymy z każdej strony po 2-3 minuty minut. Gotową roladkę zostawiamy by odpoczęła, kroimy w ukośne plastry ok. 2 cm, wykładamy na talerz,  dekorujemy podajemy z ogórkiem i pomidorami. Posypujemy ognistą mieszanką przypraw.

Smacznego!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *