Wyniki konkursu „Gotujemy w parowarze”

Przyszła pora na ogłoszenie wyników Konkursu „Gotujemy w parowarze”, co prawda z poślizgiem, który spowodowany był brakiem zasięgu mobilnego Internetu . Dziękuję wszystkim za  nadesłane propozycje.

Ilość  zgłoszeń nie była aż tak duża, jak się spodziewałam – niestety część  z nich nie spełniło regulaminu konkursu, w części pozostawienia w komentarzu swojego e-maila. Kilka osób na własne życzenie pozbawiło się szansy otrzymania nagrody. Wybrać mogłam tylko 1 osobę.

Parowar  Morphy Richards 48775 Compact Intellisteam ufundowany przez sklep redcoon.pl

parowarlogo3

otrzymuje:  Dietolog CZE 19, 2013 @ 22:33:27

ROLADKI z MINTAJA z PASTĄ ŁOSOSIOWĄ

Składniki na 4 porcje:
4 duże filety z mintaja – może to być także inna biała ryba – sola, płastuga czy pstrąg
200g pokrojonego na kawałki i starannie oczyszczonego z ości fileta z łososia norweskiego
1 drobno posiekana szalotka
2 łyżeczki świeżego koperku
2 białka
1/4 łyżeczki soli
świeżo zmielony pieprz do smaku
1/4 łyżeczki mielonej papryki

gałązki świeżego koperku do przybrania
ćwiartki cytryny do podania

Łososia, szalotkę i koperek włożyć do robota kuchennego i zmiksować na gładką masę (puree). Dodać białka, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Powtórnie zmiksować.

Filety mintaja rozłożyć na blacie, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Na każdy filet nałożyć pastę z łososia i zwinąć roladki.

Przełożyć do parowara. Gotować na parze ok. 20 minut, mięso ryby pod naciskiem powinno być jędrne. Roladki podawać z ćwiartkami cytryny i koperkiem.

 

 

Gratuluję serdecznie. Odezwę się na pozostawiony w komentarzu adres e-mail w celu uzyskania danych adresowych i przekazania ich fundatorowi nagrody. Na dane adresowe czekam do czwartku (16 lipca – wtorek), w przeciwnym wypadku wybiorę kolejnego zwycięzców.

A wszystkim bardzo dziękuję za zabawę i zapraszam na kolejne konkursy z moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Wyniki konkursu „Gotujemy w parowarze”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *