Mleczny koktajl z porzeczkami

Mleczny koktajl z porzeczkami. Owocowe koktajle na bazie mleka, kefiru, czy maślanki to doskonały zamiennik tradycyjnego śniadania, szczególnie lubię je pić w letnie, ciepłe dni, kiedy nie mam ochoty na normalne posiłki. Przy okazji można też trochę zgubić co nieco w biodrach, gdyż mleczne koktajle z owocami np. truskawkowe  mają mało kalorii, są super light szczególnie gdy nie dodajemy cukru. W lipcu bardzo często robię koktajle z czarnej porzeczki z dodatkiem bardzo schłodzonego kefiru . Ponieważ na działce obrodziły porzeczki, to tym razem przygotowałam mleczny koktajl z porzeczkami na bazie mleka 0,5 % tłuszczu i  bez dodatku cukru.

Składniki na 2 szklanki mlecznego koktajlu z porzeczkami.   
Potrzebujemy 400 ml zimnego mleka 0,5% tłuszczu i ok. 1 szklankę czerwonych i czarnych porzeczek. Jeśli chcemy by koktajl był gęściejszy dodajemy więcej porzeczek.

Jak przygotować mleczny koktajl z porzeczkami, przepis?
Porzeczki do koktajlu musimy umyć i odszypułkować, przełożyć do blendera z zimnym mlekiem. Zmiksować składniki. Do mlecznego koktajlu z porzeczkami tuż przed podaniem można dodać 2 kostki lodu i wypić ten mleczny koktajl ze smakiem 🙂  Smacznego!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.